ONZE PRODUCTEN

NIEUW
Nieuwe site
Heeft u onze nieuwe site al ontdekt. Mobiel vriendelijk , duidelijk en compleet.
www.beton-aparte.com

Tips over verwerking en onderhoud VerwerkingsTips Beton Cire
Gratis inschrijven
Nieuwsbrief
U ontvangt dan regelmatig onze Extra Voordelige Betonlook Aanbiedingen en de Laatste Beton Cire Tips, Nieuwtjes en prijzen, plus als Bonus € 25,= korting op de Workshop!
KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN
Beton-aparte_meubel_beton cire_keukentafel in beton cire_1
Beton-aparte_meubel_beton cire_keukentafel in beton cire_1Beton-aparte_woonbeton_beton floor cire_woonbeton in beton-floor-cire_8dwoonbeton van grijze betonvloerwoonbeton grijze woon betonvloer

Praktische tips
Beton Cire tips en tricks

Voorbereiden, Opbrengen, Afwerken, en Sealen.

DE ALLERGROOTSTE TIP DIE WIJ KUNNEN GEVEN IS:  ZORG DAT DE ONDERGRONDEN GLAD EN STRAK STAAN.
Regel is, hoe mooier de ondergrond eruit ziet voordat de betoncire of betonfloorcire aangebracht wordt,  hoe mooier het eindresultaat.
Ondergrond Voorbereiden;Zorg dat de ondergrond vast zit en star is en blijft. Los zittende tegels of los stucwerk altijd verwijderen. Opvullen met een geschikte filler of egaline


Vloeren: Epoxy of PU schraaplaag verkleint het ontstaan van scheuren in nieuwe cementdek of egaline vloeren aanzienelijk.
Wanden: Haakse binnenhoeken altijd insnijden voor een betere hechting van de kitnaad
Meubels: Gebruik voor buitenhoeken een hoekshop radius of hoekschop recht
Badkamer: Als u de impregneer en 2-K sealer goed en zorgvuldig aanbrengt is het verdere onderhoud heel makkelijk (en voordelig)

Mengen van Beton Cire:


Mengverhoudingen: Zie het  bij uw product behorenden DataSheet.
Vooral het pigment toevoegen moet zeer precies gebeuren, zeker als u slechts een gedeelte op kleur wilt aanmaken.

Volgorde: Het beste is om eerst de hele hoeveelheid Beton Cire Poeder te mengen met de kleurstof/pigment.
Controleer of het pigment geheel door de Cire gemengd is en niet in de hoekjes van de emmer terecht is gekomen!
Het is verstandig om de op kleur gebrachte Beton Cire als laatste nog een keer in zijn geheel via de zeef in een schone witte emmer over te gieten.
Altijd eerst de Resin en dan pas de Poeder toevoegen. Maak niet te veel aan. 1 kg is al goed voor ca. 2.5 m2 !

Hulpmaterialen:
Weegschaal
RVS zeef
Zandzeef 
Passeerzeefhoe fijner de zeef hoe beter de menging.
Pro mixer Industrieel
Gewone opzet mixer/garde


Aanbrengen Beton Cire:Vloeren: Bij vloeren is het belangrijk eerst heel goed te stofzuigen. repareer eerst de gaten met de uitvlakmassa UZIN NC 182 egaliseren met de UZUN NC 172 en plaats dan de epoxy EP 6060. Plaats de eerste laag iets meer dan een korreldikte op de vloer. Na voldoende droging word deze geschuurt met een een-schijf machine , de woodboy bij insiders. De tweede laag word een styuk dunner opgebracht. Als er blaasvorming optreed kunt u deze makkelijk verwijderen door nogmaals te spanen , u heeft te veel product geplaatst of u heeft uw beton cire ruim aan de natte kant. Eventueel kunt u beton floor in 3 lagen plaatsen , maak de tweede laag iets dunner aan en verwerk ongeveer 100 gram per m².
Wanden: Steek eerst de wanden af met een spack-mes , dan goed primeren met een geschikte primer , zuigende ondergronden en niet zuigende ondergronden , plaats de beton cire mortel op de wand , verwissel je slag om wat natuurlijker effect te krijgen. Goed laten drogen en schuren met een roterende schuurmachine. Plaats de tweede laag dunner en spaan deze af naarmate deze harder word. Werk wand voor wand af. Hoeken kunnen met de inwendige hoekschop gezet worden. Insnijden van de hoeken is overigens het allerbeste. Losgesneden wanden kunnen onafhankelijk bewegen.
Meubels: Voor meubelen is het belangrijk om genoeg product op de hoeken te krijgen. rond daarom de hoeken altijd goed af met een boverfrees of met een schuurmachine. Bij de eerste laag gebruikt u de hoekschopjes , bij de tweede laag smeer je deze door. Schuur de hoeken altijd met de hand. 
Badkamer:

Hulpmateriaal en gereedschappen:
LINKS NAAR WEBSITES MET VEEL VOORBEELDEN

www.badkamervanbeton.nl  

www.terrasvanbeton.nl


        
Deel 1 ; Terras van printbeton sealen met drukspuit.